Belgen moppen

Lachen met Belgen. De beste Belgen moppen.

Een Belg aan de galg

Er is een Belg ter dood veroordeeld en dat moet geschieden via de galg! Op de dag des oordeels wordt de Belg aan de galg gehangen terwijl de rechter toekijkt. Na enkele minuten begint de Belg rare geluiden te maken en de rechter sommeert de beul om de Belg eraf te halen omdat hij denkt dat hij alsnog wil bekennen. De beul haalt de Belg eraf en de rechter vraagt: "Zo, en wat wilde je nou allemaal vertellen?" "Nou," zegt de Belg, "ik stikte bijna!"

Average: 7 (5 votes)
Categorie

Belgische logica

Een Belg en een Nederlander zitten samen in het café en raken aan de praat. De Belg vraagt:
"Wat studeer je eigenlijk?"
Waarop de Nederlander antwoordt:
"Ik studeer logica."
"Maar wat is dat dan?" vraagt de Belg.
"Nou, heb jij thuis een aquarium?" vraagt de Nederlander.
"Ja," zegt de Belg.
"Nou, dan heb je zeker ook vissen", zegt de Nederlander.
"Ja, natuurlijk", zegt de Belg.
"Nou, dat is dus logisch."

Dan gaat de Nederlander verder:
"En als je van vissen houdt, dan hou je zeker ook van dieren?"
"Ja natuurlijk, vissen zijn toch ook dieren?" antwoordt de Belg.
"Inderdaad", zegt de Nederlander, "maar dat is dus ook logisch."
"En als je van dieren houdt, dan houdt je zeker ook van mensen?"
"Ja, uiteraard", zegt de Belg.
"Nou, dat is dus ook logisch", antwoordt de Nederlander.
"En als jij van mensen houdt, dan houdt je toch ook van vrouwen?"
"Ja, maar natuurlijk", antwoordt de Belg.
"Dat is dus ook logisch", antwoordt de Nederlander.
"En als je dus van vrouwen houdt, dan ben je hetero!"
"Dat klopt", zegt de Belg.
"Nou, dat is nou logica!" zegt de Nederlander.

Een week later zit diezelfde Belg in datzelfde café met een vriend van hem te praten.
"Nou, wat ik vorige week toch mee maakte. Toen was hier een Nederlander en die studeerde logica", zegt de Belg.
"Maar wat is dat dan", vraagt de vriend.
"Nou, heb jij thuis een aquarium?" vraagt de Belg.
"Nou nee", zegt de vriend.
Waarop de Belg antwoordt:
"Nou, dan ben je dus homo!"

Average: 8 (11 votes)
Categorie

Springen

Er staan een Nederlander, een Engelsman en een Belg op het dak van een brandende flat. De Nederlander pakt een paraplu en springt naar beneden, nu is er nog één paraplu over. De Engelsman pakt ook een paraplu en springt naar beneden. De Nederlander komt de Engelsman tegen met een paar schrammetje en zegt: “Zullen we even de Belg op gaan zoeken in het ziekenhuis?” Ze vinden de Belg op het intensive care helemaal in de kreukels. De Engelsman vraagt “Hoe ben jij nou beneden gekomen?”

Waarop de Belg antwoordt “De paraplu's waren op dus ik heb mijn regenpak maar aangetrokken!”

Average: 9 (4 votes)
Categorie

In de taxi

Een pastoor wil naar de kerk en roept een taxi. De pastoor stapt in de taxi en ze rijden weg. De taxichauffeur heeft een grote hekel aan Belgen en rijd ze daarom allemaal aan. Een stukje verderop ziet de taxichauffeur een Belg lopen en rijd erop af. Op het laatste moment bedenkt hij dat een pastoor in de auto heeft zitten. De taxichauffeur wijkt uit en hoort een grote klap aan de zijkant van de taxi. “Mijn excuses pastoor, ik had bijna een Belg aangereden” zegt de taxichauffeur.

Waarop de pastoor lacht en zegt “Bijna, maar ik had hem nog net met mijn deur!”

Average: 8.5 (13 votes)
Categorie
Tags

In het verband

Een Belg komt thuis met zijn hoofd helemaal in het verband. Zijn vrouw vraagt: “Hoe krijg je dat nou weer voor elkaar?” Waarop de Belg antwoordt: “Ik was in Nederland en daar stond zo’n molen. Ik ging dus even naar binnen om te kijken en daar zat een Nederlander. Toen vroeg ik aan die Nederlander 'Hoeveel wieken heeft een molen nou eigenlijk?' Hij vertelde mij dat er 4 wieken waren. Ik keek dus naar het raam en ging tellen, 1... 2... 3... 4... toen stak ik mijn hoofd naar buiten, kwam er gewoon nog een 5de wiek aan!”

Average: 7.9 (9 votes)
Categorie

Nieuwe rekruten

De onderofficier roept de groentje toe: - Walen rechts, Vlamingen links!
Nadat ieder zijn plek heeft ingenomen blijft er een genaturaliseerde Kroaat alleen in het midden staan en zegt: “En de Belgen dan?”

Average: 7.2 (6 votes)
Categorie

Wedstrijdje

Een Duitser, een Belg en een Nederlander gaan parachute springen. De Duitser waag het al eerste, springt en trekt zijn parachute open. Als tweede is de Belg aan de buurt ook hij springt en zijn parachute gaat ook netjes open. Dan springt de Nederlander, trekt aan zijn parachute maar die gaat niet open! Hij trekt snel aan zijn reserve parachute, maar ook die gaat niet open. Met een hoge snelheid zoeft de Nederlander de Belg voorbij.

De Belg kijkt verbaast naar de Nederlander, doet zijn parachute af en roept: “Wat?! Gaan we nu ineens een wedstrijdje doen?”

Average: 7.6 (9 votes)
Categorie

Met de auto naar België

Een man gaat met de auto naar België. Als hij op de snelweg rijdt ziet hij een jongetje midden op de snelweg vissen.
De man denkt: Wat is België toch een raar land!

Een tijdje later komt hij een man in een rubber bootje tegen, ook midden op de snelweg.
Dit is echt een raar land, denkt de man.

Weer even later ziet hij Sinterklaas in zijn stoomboot, ook weer midden op de snelweg.
Nou wordt het toch echt te gek, denkt de man.

Als hij even later een politieagent ziet zegt hij: 'U moet toch eens even een stukkie terug gaan kijken, daar doen ze heel raar!'
'Is goed hoor', zegt de politieagent, 'hou jij mijn fiets maar even vast, dan zwem ik er wel even heen!'

Average: 9 (1 vote)

Aand de hemelpoort

Er staan 3 aannemers bij de hemelpoort; een Nederlander een Belg en een Duitser. Zegt Petrus tegen hen: "Heren voordat u hier naar binnen mag, moet ik jullie toch nog iets vragen. God wil graag dat er na al die eeuwen iets aan de hemelpoort wordt gedaan,wat moet dat volgens jullie kosten?".

"Nou,zeggen die heren, we willen eerst weten wat er moet gebeuren"."Oké, zegt Petrus, er moet een nieuw kozijntje in en wat nieuwe bestrating". Petrus laat de Belg bij zich komen om een prijsje in te dienen. "Nou, zegt de Belg, ik doe het voor 3000". "Zo!, roept Petrus, en hoe kom je zo aan dat bedrag?" "Ach, zegt de Belg, dat is 1000 voor het materiaal, 1000 voor de arbeid en 1000 voor in de broekzak".

Petrus roept de Duitser erbij en vraagt hem hetzelfde. De Duitser noemt ook een prijsje: 6000! "Hoe kom je daar nou bij?", vraagt Petrus. Zegt de Duitser: " 2000 voor het materiaal, 2000 voor de arbeid en 2000 voor in de broekzak".

Petrus denkt bij zichzelf, dan die slimme Nederlander maar, die zal het wel beter weten. De Nederlander komt bij Petrus staan en vermeld niet eens te hoeven kijken, hij weet het allemaal al. "Oké, zegt Petrus, en wat is jouw prijs dan?". "9000", zegt de Nederlander. Petrus snapt er helemaal niets meer van en vraagt: "Hoe kom je dan aan die prijs?". Zegt de Nederlander: "Dat is heel simpel, 3000 voor jou, 3000 voor mij, en we laten die Belg het werk doen.".

Average: 9.1 (9 votes)
Categorie

Belgische mijnwerkers

Drie Belgen komen solliciteren in Maastricht bij de mijnen. Dus de baas vraagt aan de eerste Belg: "Heb je ervaring?" De Belg:"Oh, jarenlange ervaring!" De baas:"Hoe diep zat je?" De Belg: "2 meter" De baas:"Jij hebt helemaal niet in de mijnen gewerkt, want dan zit je al gauw 1000 meter diep." De Belg naar buiten en zegt snel tegen de 2e Belg: "Je moet zeggen dat je 1000 meter diep werkte." Dus de 2e Belg gaat naar binnen en vertelt dat ie 1000 meter die werkte. Vraagt de baas hoe ie naar beneden ging, waarop de Belg antwoord:"Met de trap natuurlijk!" De baas: "Jij liegt, je hebt helemaal niet in de mijnen gewerkt, want dan ga je met de lift naar beneden!" Dus de Belg gaat naar buiten en zegt tegen de 3e Belg dat ie 1000 meter diep werkte en dat ie met de lift naar beneden ging. Dus de 3e Belg naar binnen en de baas vraagt: "Heb je ervaring?" De Belg: "Allee meneer, natuurlijk! Ik heb 1000 meter diep gewerkt." Baas: "Hoe ging je dan naar beneden?" Belg:"Zijt gij gek? Met de lift natuurlijk!" Nou denkt de baas bij zichzelf, dat is een goeie, laat ik maar eens een strikvraag stellen, dus vraagt de baas:"Had jij ook zo'n helm op met zo'n lampje?" De Belg: "Welnee, ik werkte bij de dagploeg!"

Average: 8.5 (4 votes)
Categorie